DDoS aanvallen (DDoS part 1)

Op 5 april kwam in het nieuws dat de ING en iDeal getroffen waren door een cyberaanval. Later bleek ook dat de RABO Bank en ABN AMRO er last van hadden. Oorzaak was een ‘distributed denail-of-service‘ of wel DDoS aanval. Via allestoringen.nl blijkt dat deze aanvallen (4 dagen later) nog steeds voort duren en met ‘golven’ voorbij komen.

allestoringen

Persoonlijk stel ik mij de vraag wat het motief kan zijn, immers een DDoS aanval is hooguit hinderlijk. In mijn zoektocht vond ik enkele complottheorieën zoals ‘DDoS ING mogelijk afleidingsmanoeuvre‘ en ‘Heeft ING de DDoS-storing zelf veroorzaakt?‘.

Nu blijkt dat er een mogelijk verband bestaat met de aanval op banken in Amerika die overigens al vijf weken voort duren ook al bestaan hiervoor geen directe aanwijzingen. Toevallig is het wel. Deze aanvallen zijn opgeëist door een radicale hacktivistengroep, die zichzelf ‘Cyber Fighters of Izz ad-Din al-Qassam‘ noemt. Op pastebin.com is hun redevoering te lezen.

En zijn wij de aanval op Zuid-Koreaanse banken al weer vergeten?

Vraag blijft waarom? Misschien gewoon omdat het kan.

Advertenties

Over Ramses Sloeserwij

Visionairy on Security ● Cybercrime ● Cyberwar ● Architecture ● Identity & Access Management ● Compliance ● Risk Management ● Governance ● Mobile Security
Dit bericht werd geplaatst in Security en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s