Leider Anonymous verraad leden

Op Security.nl was te lezen dat de Australische politie een 24-jarige man had aangeklaagd wegens het defacen van een overheidssite. De Australiër beweerde de leider van het hackerscollectief LulzSec te zijn, dat sinds 2011 actief is. In dat jaar werd ook Hector Xavier Monsegur alias Sabu opgepakt. Ook hij werd gezien als de grote leider van LulzSec. Sabu zou in ruil voor strafvermindering de FBI geholpen hebben bij het oppakken van andere LulzSec en Anonymous-leden.

sabu

#FuckFBIFridays
De werkloze Sabu kon het niet verkroppen dat hij voor lange tijd achter de tralies zou moeten doorbrengen en dus niet bij zijn kinderen kon zijn. In ruil voor strafvermindering werkte hij mee met de FBI om de overige LulzSec en Anonymous-leden op te pakken. Hiervoor startte Sabu samen met de FBI operatie #FuckFBIFridays zo is te lezen op Gizmodo.com.

LulzSec leden
Uiteindelijk werden verschillende Lulzsec en Anonymous leden verspreid over de hele wereld opgepakt. Zoals uit Londen: Ryan Ackroyd aka ‘Kayla’ en Jake Davis aka ‘Topiary’, Ierland: Darren Martyn aka ‘pwnsouce’ en Donncha O’Cearrbhail aka ‘palladium’, en uit Chicago: Jeremy Hammond aka ‘Anarchaos’.

LulzSec slachtoffers
Het hackerscollectief LulzSec werd actief in het jaar 2011. Zo claimden zij verschillende cyberattacks op o.a. CIA, Sony Pictures, U.S. Public Broadcasting Service en Britain’s Serious Organized Crime Agency. Op Foxnews.com zijn hun daden in chronologische volgorde te lezen.

Luiheid Sabu
Luiheid was kenmerkend voor Sabu en werd hem tevens fataal. Zo vergat hij soms zijn IP-adres te versluieren terwijl hij via IRC chatrooms creditcards probeerde te verkopen aan medehackers. Opmerkelijk was ook dat toen de FBI hem in alle stilte arresteerde de linker Shift-, L- en de 7-toetsen ontbraken van zijn laptop.

Naast dat Sabu de FBI meehielp om andere leden te arresteren, toonde Sabu ook kwetsbaarheden in meer dan 300 websites van overheden, financiële instellingen en andere grote organisaties in de V.S.

Advertenties

Over Ramses Sloeserwij

Visionairy on Security ● Cybercrime ● Cyberwar ● Architecture ● Identity & Access Management ● Compliance ● Risk Management ● Governance ● Mobile Security
Dit bericht werd geplaatst in Security en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s