Game over for BlackBerry

Gartner tells IT shops that it’s ‘game over’ for BlackBerry“, zo is te lezen op Computerworld. Wat mij werkelijk verbaasd is dat BlackBerry dit volledig aan zichzelf te danken heeft.

Dat het beduidend minder gaat met de telefoongigant uit Canada was al langer bekend. Aanhoudende koersdaling,, tegenvallende verkopen en een als maar krimpend marktaandeel op de mobiele markt waren al enige tijd het toonbeeld. Het werd tijd dat Blackberry rigoureus het roer moest omgooien en dat deed het ook. De publicatie van het nieuwe Blackberry 10 platform gaf hier duidelijk antwoord op. Na de acquisitie van Ubitexx was het ook geschikt voor niet-BlackBerry apparatuur en verschaft het een sterkere positionering op de Mobile Device Management markt.

Precies op het moment dat het een totaal nieuw platform probeert op de markt te zetten, gaat het openlijk lopen speculeren over de toekomst van de organisatie. Dit maakt de continuiteit van het product twijfelachtig en krijgt het vertrouwen een stevige knauw.

Ik vrees dat BlackBerry de bodem van de gifbeker zeker nog gaat zien.

Advertenties

Over Ramses Sloeserwij

Visionairy on Security ● Cybercrime ● Cyberwar ● Architecture ● Identity & Access Management ● Compliance ● Risk Management ● Governance ● Mobile Security
Dit bericht werd geplaatst in IT Overall, New Technology en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s