Breakout for IT

Traditionele IT afdelingen zullen het zwaar hebben de komende tijd. De historisch gegroeide opstelling en inrichting houdt hun dermate in de houdgreep dat zij nieuwe ontwikkelingen in de maatschappij niet of nauwelijks kunnen adopteren.

Gordon Moore, één van de oprichters van Intel voorspelde in 1965 al dat de technologische ontwikkelingen zich elke twee jaar zal verdubbelen. Het effect is niet altijd direct zichtbaar maar de laatste jaren hebben een aantal ontwikkelingen geleid tot drastische veranderingen. Enkele voorbeelden:

  • Personal devices: de capaciteit nam als maar toe tegen gelijkblijvende kosten waardoor apparatuur bestemt voor de consument uitgroeide tot krachtige werkstations. In dit licht hebben we de mobiele telefoon zelfs al omgedoopt tot smartphone.
  • Netwerken: ook de capaciteit van netwerken zijn toegenomen waardoor zelfs breedbandige verbindingen draadloos mogelijk zijn.
  • Servers en opslag: gigabytes aan opslag en ultieme rekenkracht wordt de consument gratis aangeboden. Verschillende vormen van functionaliteit worden voor weinig geld aangeboden. Voor niet commerciële doeleinden zelfs soms gratis.

De gevolgen hiervan zijn toenemende mobiliteit, brede adoptie van cloudtoepassingen en de uitdaging om enorme hoeveelheden data te verwerken ‘Big Data‘.

Gebruikers zullen de IT dienstverlener hierdoor steeds meer onder druk zetten. Vragen waarom eigen apparatuur niet gebruikt kan worden, of in ieder geval apparatuur die voldoet aan hun wensen. Vragen waarom er verschillende malen een gebruikersnaam en wachtwoord moet worden ingevoerd. Vragen over het ontbreken van eenvoudige functionaliteit. Om nog maar te zwijgen over de kosten.

Grote software leveranciers zullen hier weinig tot niet behulpzaam in zijn immers de traditionele inrichting is letterlijk hun cashcow. Er is nog maar één mogelijkheid, rigoureus het roer om.

It’s time to breakout.

Advertenties

Over Ramses Sloeserwij

Visionairy on Security ● Cybercrime ● Cyberwar ● Architecture ● Identity & Access Management ● Compliance ● Risk Management ● Governance ● Mobile Security
Dit bericht werd geplaatst in IT Overall, New Technology en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s