Anonymous against ISIS

Anonymous vs ISISDe afgelopen weken heeft een ISIS sympathiserende groep hackers, genaamd “CyberCaliphate” de woede op de hals gehaald van een andere ideologische groepering, genaamd “Anonymous”. Deze laatste richt nu haar pijlen op ISIS sympathistanten.

CyberCaliphate
Begin februari wist “CyberCaliphate” enkele websites en accounts te hacken om daar hun dreigingen te uiten. Een opsomming:

  • Een hele reeks aan Twitteraccounts waaronder:
  • Latin Times
  • Defacing website International Business Times (www.ibtimes.com)
  • Misbruik van het tumblr-account van Newsweek archivist (nwkarchivist.tumblr.com)
  • Facebook North Korean Airlines (@air koryo)

Cybercaliphate hacked twitteraccount Newsgroup

De beelden zijn keer op keer het zelfde: de onmiskenbare zwarte vlag met Arabische tekst, de woordspeling “Je suIS IS”, de verheerlijking van de “Cyber Jihad” en natuurlijk de dreigementen. Maar er is ook data buit gemaakt en gepubliceerd. Op de site van de Volkskrant was te lezen dat – de hack genânt is, maar ‘geen veiligheidsrisico’ vormt. De gepubliceerde beelden en documenten bevatten geen vertrouwelijke informatie, meldden ambtenaren van Defensie aan persbureau Reuters. – dat betwijfel ik immers alle data is inmiddels verwijderd.

Anonymous
“Anonymous” en “GhostSecurity” reageerden hierop met “Operation ISIS (#OpISIS) and dismantling CyberCaliphate“. Gevolg bijna 800 Twitteraccounts, 12 facebookaccounts en 50 emailadressen van ISIS-sympathisanten gehackt. De volledige lijst is gepubliceerd op Pastebin en natuurlijk gewoon nog online. Ook is de website van ISIS al enige tijd niet meer te bereiken. Nog onduidelijk wat de reden hiervan is.ISISwebsite

Crowdsourcing
Het Internet biedt de wereldburger de mogelijkheid tot grenzeloze groepsvorming. Het heeft daar ook een passende term voor bedacht “Crowdsourcing”, geheel in lijn met het globaliserende karakter. Het hackerscollectief “Anonymous” is daar een duidelijk voorbeeld van. Natuurlijk ook Islamic State (ISIS) sympathisanten doen aan Crowdsourcing. “CyberCaliphate” is hier mogelijk het gevolg van. Echter ik denk dat het hier nog altijd om een eenmansactie gaat. Steun vind ik bij The Desk die zelfs wist te melden dat het hier gaat om een Algerijn genaamd ‘Poti Satz’.

Advertenties

Over Ramses Sloeserwij

Visionairy on Security ● Cybercrime ● Cyberwar ● Architecture ● Identity & Access Management ● Compliance ● Risk Management ● Governance ● Mobile Security
Dit bericht werd geplaatst in Security en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s