Gemalto got hacked but nobody cares

logo-gemalto-340x120Stel je hebt een beursgenoteerde organisatie met vestigingen in 46 landen, een jaaromzet van zo’n 2,4 miljard en dit heb je te danken aan de verkoop van Security producten. Worst case scenario zou dan zijn als blijkt dat je security product voor lange tijd gehackt is. Je zou dan verwachten dat dit desastreus is voor de organisatie en dat het consumentenvertrouwen volledig zou zijn verdwenen. Echter niets in minder waar.

Op 19 februari deed Edward Snowden misschien wel de meest opzienbarende bekentenis. Amerikaanse en Britse inlichtingendiensten waren al vele jaren in het bezit van de digitale sleutels van miljarden SIM-kaarten en waren daarmee in staat om de gebruikers ervan af te luisteren.

Als we kijken naar het koersverloop op de beurs. Op de bewuste dag zakte het aandeel 2,69 punt (van 72,62 naar 69,93). Opvallend was ook het verhandelde volume (2.633.338) welke die dag bijzonder hoog was. Het consumentenvertrouwen had duidelijk een knauw gekregen.

  • 23 feb 2015 – Gemalto verklaarde in een persbericht een onderzoek te starten.
  • 25 feb 2015 – Gemalto publiceerde een rapport met haar bevindingen. (Gezien de ernst van de aanteigingen is vijf dagen wel erg kort). Hierin werd het voorval niet duidelijk aangetoond maar ook niet ontkend.
  • 25 feb 2015 – NOS, middels een persconferentie bevestigde Gemalto topman Piou de aanval maar dat de schade zich enkel beperkt tot het verouderde 2G netwerk.

Het gevolg was wel dat het aandeel bijna weer op haar oude niveau kwam. Business as usual.

Gemalto - Koersverloop

Het nieuws rond de hack wordt overschaduwd met positieve berichtgeving rond

Advertenties

Over Ramses Sloeserwij

Visionairy on Security ● Cybercrime ● Cyberwar ● Architecture ● Identity & Access Management ● Compliance ● Risk Management ● Governance ● Mobile Security
Dit bericht werd geplaatst in Security en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s