Cyberwar has started (part 1)

Een cyberaanval op de Poolse luchtvaartmaatschappij LOT verlamde het vliegverkeer voor zeker vijf uur. Het motief is nog onbekend maar een ‘Act of War’ is niet uit te sluiten. Dit als reactie van het Russische cyberleger op de grootschalige oefening van het Poolse leger als signaal tegen mogelijke Russische inmenging.

Estland


1907EU5Een dergelijke actie is de Russen niet vreemd zo heeft men in het voorjaar van 2007 al eens een cyberaanval uitgevoerd op Estland omdat de Estse autoriteiten besloten een Russisch oorlogsmonument uit een park in Tallinn, de hoofdstad van Estland te verplaatsen naar een begraafplaats. Dit leidde tot groot ongenoegen van Russische minderheden, die daarop besloten te demonstreren met één dode en zeker 150 gewonden als gevolg. Dit ongenoegen werd ook geuit op het Internet en al snel werden verschillende Estse websites (banken. media en politieke partijen) aangevallen en voor enkele dagen onbereikbaar gemaakt. De Estse regering beschuldigde Rusland van dit vergrijp, die natuurlijk direct elke betrokkenheid ontkende maar later dit wel bekende.

 

Advertenties

Over Ramses Sloeserwij

Visionairy on Security ● Cybercrime ● Cyberwar ● Architecture ● Identity & Access Management ● Compliance ● Risk Management ● Governance ● Mobile Security
Dit bericht werd geplaatst in Cyberwarfare, Security en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Cyberwar has started (part 1)

  1. Pingback: Cyberwar has started (part 4: Iran) | The Sloeserwij Files

  2. Pingback: NL under Russian attack? | The Sloeserwij Files

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s