About me

Ramses Sloeserwij is een zeer ervaren Adviseur Cyber Security. Hij heeft een lange en brede staat van dienst op het gebied van cyberbeveiliging en adviseert organisaties veelal op strategisch/tactisch niveau in verschillende functies zoals bijvoorbeeld strategisch adviseur, (Chief) Information Security Officer dan wel (Cyber) Security Architect. Zowel nationale als internationale organisaties behoren tot zijn clientèle waaronder PGGM, ING, Nationale Politie, VodaFoneZiggo, MN Services, Dictu en Ministerie van Defensie.

Ramses heeft een uitgesproken passie voor nieuwe ontwikkelingen en technologieën binnen het digitale domein en stelt zich altijd de vraag hoe men deze ook zou kunnen misbruiken. Deze passie komt regelmatig tot uiting. Zo publiceert hij artikelen op zijn blog en in diverse media. Recent nog heeft hij een boek gepubliceerd, genaamd ‘Code Rood’ waarbij de titel de huidige dreiging in het digitale domein weergeeft. Daarnaast is hij ook veelgevraagd spreker op congressen, bedrijven en scholen. Zo is hij ook regelmatig gastspreker bij de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht.

Zijn artikelen gaan over het Cyberdomein, waarbij het woord Cyber niet misbruikt wordt als buzzword maar staat voor het tijdperk waarin we leven. Een tijdperk waarin IT-, IoT- en OT-domeinen steeds meer convergeren en totaal nieuwe dreigingen met zich meebrengen. Denk dan enerzijds aan de min of meer traditionele dreigingen zoals ransomware besmettingen en BEC-fraude maar anderzijds ook nieuwe dreigingen zoals Smartphones die ‘meeluisteren’, de totale traceerbaarheid van mensen, schepen, vliegtuigen, enz. Ook richt hij zich met enige regelmaat op de cyberontwikkelingen binnen naties, de zogenaamde statelijke actoren.

Ramses heeft een Master in Information Architecture gevolgd bij Pro-education en beschikt over het CISM-certificaat. Daarnaast heeft hij nog enkele andere relevante opleidingen en specialisaties gevolgd.

In 2020 richtte hij mede Red Angle op. Een organisatie welke zich richt op het cyberdomein en ondernemend Nederland helpt meer bewust te maken over de risico’s en dreigingen die meekomen met de nieuwe ontwikkelingen en technologieën.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.